Начало » Събития » Семинари » "Емоционален детокс" - авторски клас на Анастасия Манлихер

"Емоционален детокс" - авторски клас на Анастасия Манлихер

Send Email

Имаме удоволствието да ви поканим на авторски клас на Анастасия Манлихер с подбрани практически психотелесни техники за емоционално детоксикиране на 20 май от 14:00ч.!

За кого е този клас?

Когато сме тъжни или наранени от дълго време, белите дробове и сърцето страдат. Тогава не ни достига енергия. Когато се тревожим много за различни неща, панкреасът, стомахът и далакът не функционират добре и храната не се усвоява качествено. Това е и честа причина за задържане на вода, подуване на корема след хранене в моменти на притеснения. Когато сме ядосани или не намираме кураж и свобода да реализираме дълго мечтани идеи, черният дроб не изпълнява качествено своите функции. Бъбреците и надбъбречните жлези се натоварват от страховете ни, хроничния стрес и травматичните преживявания.

В съвременната психосоматика е ясно, че повечето причини за разболяването на органите идват от дълго трупани негативни емоции. И въпреки че този тренинг за емоционален детокс е базиран на комбинация от различни системи, силата на всички техники, които ще използваме е в това да въздействаме позитивно както на телесно, така и на психо-емоционално равнище, освобождавайки себе си от затлачените мисли и чувства и презареждайки се с нови живителни сили.

Какво представлява този клас?

Техниките в тази сесия са комбинация от психология, енергийна психология, даоистки практики и йога. В първата част са включени по-динамични комбинации от движения, съчетани със специфични дихателни техники, а някои и с акупресура по определени точки на меридианите.

Втората половина е базирана на една неинвазивна методика от дао практиките, която е съчетание между медитация с вътрешен анализ върху засегнали ни емоционално събития, дихателна, звуко- и цвето-терапия.

Какви са ползите от този клас?

В рамките на час и половина по лек начин ще изкараме натрупани на телесно ниво блокажи от емоционално естество и ще разтоварим напрежението – както физическото, така и психическото.

Как да се облечем?

Като за йога – боси или по чорапи, с клин или еластичен спортен панталон, с тениска или друг тип подходяща еластична мека спортна дреха.

Кой е нашият Водещ?

Анастасия Манлихер е с докторска степен по Психология на здравето и Психо-соматика, с профил психо-онкология към Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и с бакалавърска степен по клинична педагогика и психология за деца с психо-соматични заболявания. Анастасия над 30 години се занимава с йога. Като част от университетското си образование е изучавала обща, социална, детско-юношеска, диференциална психология,
основи на психотерапията, психо-онкология, анатомия и физиология, кинезиология и лечебна физкултура, неврология и психиатрия, педиатрия. От 9 години активно работи групово и индивидуално с хора за подобряване на физическото и психо-емоционалното им здраве.

Къде: ул."Петър Берон"9 (до НДК)
Дата и час: 20 май, 14:00 ч.
Вход за участие: 18 лв.

Местата са ограничени!

Send Email