Начало » Лечение » Помогнахме на » Боряна Нинчева - Хашимото и отслабване

Боряна Нинчева - Хашимото и отслабване

Send Email

Вместо болест избрах здраве благодарение на Вита Рама

На 49 години съм, от Стара Загора. За първи път чух за Вита Рама от сестра ми. Тя търсеше място за здравословен начин на живот и го намери в интернет. Към програмите най-напред се присъедини тя, а след това ме ентусиазира и аз да опитам лечебната система.
И така, дойдох с нея през юни 2017 г. с мотива да подобря здравето си. Включих се в програма „Отслабване“. Имах астма, Хашимото (заболяване на щитовидната жлеза) и бях 83,2 кг. Първия и втория ден ми беше трудно – заради детокса имах страхотно главоболие и не можах да спя, но от третия ден нататък нещата се оправиха.

Времето тук ми помогна да се чувствам по-добре

Усетих, че това е моят начин на живот оттук-насетне. Храната ми хареса веднага, свикнах бързо с нея. Правех много разходки и ходех на плаж на Иракли. Практикувах гимнастика и йога. След вечеря бяха походите, нямаше ден, минута и секунда, в които да съм пропуснала да се движа, защото знаех, че искам да направя нещо за себе си. Не се харесвах така, беше ми тежко. Заради астмата носех инхалатор на разходките. По равното се движех в темпо, но когато пътят ставаше стръмен, ми беше трудно и се запъхтявах. Спирах, успокоявах дишането и продължавах да вървя. Престоят ми тук беше нещо прекрасно!

В деня на отпътуването бях свалила 2 кг и 5 см от талията

Бях заредена и въодушевена. Взех си рецепти от кулинарната работилница, за да продължа да се храня по този начин. Когато се върнах у дома, първо почистих хладилника. Изхвърлих яйцата, сирената, млеката, месата, всички животински продукти и преминах на растителна храна. Изхвърлих зехтина, имам олио в шкафа, но започнах да овкусявам всички салати с лимон и солен разтвор. Добавям понякога авокадо или маслини. Взимам си килограм лимони, изцеждам ги на цитрус пресата и ги разпределям в малки бурканчета, държа ги в хладилника, разреждам ги с малко вода. Това ми е единственото овкусяване на салатите – сол и лимон.

Възползвахме се и от предложението за зимен престой

Емона е енергийно зареждащо място с комбинацията от море и планина, а в Пампорово имаме Родопите – планината с душа. Продължих и там да се храня така, добавих и водна гимнастика, правех и разходки. На ден изминавах между 7 и 10 км. Като се прибрахме, отидох да видя татко, а той не можа да ме познае. На Пампорово бях свалила 3 кг. Общо станаха вече 6.

Дневният ми режим започва в пет сутринта

По препоръки на Лечебен център Вита Рама, първо изпивам половин литър гореща вода. Следва закуска от сок (цвекло, ябълки и моркови изцеждам от предния ден и ги прибирам в хладилника в отделни бутилки) и хранителни добавки. Изяждам по някой плод и пия много вода. На обяд хапвам това, което съм си приготвила вкъщи. През зимата например яхния от червена леща, боб с много зеленчуци.

Сякаш се отприщи някакъв бент

Във Вита Рама установиха, че имам недостиг на витамин В12 – назначиха ми и започнах да пия. С горещата вода и цвеклото в добавка сякаш някой изстърга като с шкурка всичко в стомашно-чревния тракт. Неусетно свалях килограми. За една година – общо 17. Сега вече са 22.

Имам енергия и самочувствие, много съм тонизирана

Повече от година вече не ям месо, риба, яйца, сирена, прясно мляко, кашкавал, кисело мляко – нямам такива неща в хладилника. Вечер гледам винаги да имам спанак, рукола, зелена салата, всичко зелено, което може да се намери на пазара.
Колегите много ми се подиграваха в началото. Имаше ужасно нетактични хора около мен. Майка ми беше горда с моето желание да оздравея и да отслабна. Синът ми също ме подкрепи.

Никой не може да ме накара сега да променя храненето си

Най-важното е здравословното ми състояние. В момента Хашимотото не е активно. Ползвам аспиратора за астма само сутрин. Преди да започна да се храня и да живея по този начин, се събуждах със силно сърцебиене. Когато пулсът ти удря в гърлото и се задушаваш, е страшно. Само от мисълта, че ще легна на леглото и съм сама, и може да ми се случи нещо – страховете ми бяха жестоки. Когато ми откриха Хашимото и казах на лекаря си, че отивам в лечебен център Вита Рама на нос Емине, той ме поощри в избора.

Обичам хората от Вита Рама безкрайно много

Те ми помогнаха и чакам месеците, в които ще ида отново при тях. Знам, че с благословията на Господ всичко ще бъде наред и започвам да мисля за зимната почивка. Не съм немарлива към себе си и смятам, че човек сам носи отговорност да направи всичко необходимо за здравето си.
 Send Email