Начало » Събития » Семинари » Арт-терапевтична работилница с Елена Павлова

Арт-терапевтична работилница с Елена Павлова

Send Email

Имаме удоволствието да ви поканим на Арт-терапевтична работилница с Елена Павлова на 30 март (събота) от 13:30 - 15:30 ч. в Здравословен център Vita Rama на ул. "Петър Берон" 9!

Изкуството има силата да трансформира и изцелява. Арт терапията си служи с творчеството с терапевтична цел. Разкрива пространство, в което човек се чувства защитен и подкрепен да предприеме процес по изследване на себе си. При нея се включват всички сетива и тялото. Творчеството представлява гласът на душата. То е най-естественото средство, присъщо на всеки човек, да се свърже отново със себе си. Дава свобода и автентичност. Материализираните от него резултати са поле за лична реализация, като за това не е необходимо човек да може да рисува. 

Изкуството събужда въображението и само по себе си представлява ресурс. Наред с това посредством него се свързваме с наличните у нас и в околната ни среда ресурси за справяне и подкрепа в различни житейски ситуации и състояния.

Какво представлява работилницата?

Работилницата представлява творческа среща за практикуване на арт терапия. Това е място, където човек се чувства защитен и е подкрепен да изследва себе си, използвайки творчески процеси.

Какви са ползите от тази арт терапия?

Ползите на тази практика включват трансформиране и изцеляване, активиране на въображението и свързване с ресурсите в околната среда. Тя предоставя свобода, автентичност и поле за лично развитие, без да изисква умения за рисуване.

За кого е предназначена арт терапията?

Арт терапията е прадназначена за всеки, който желае да се свърже със себе си, да изследва своите емоции и да използва творчеството като инструмент за лично развитие и саморазбиране.

Кой е нашият Водещ?

Елена Павлова е артист, магистър по право, медиатор, майндфулнес коуч. Нейните лични и духовни търсения я срещат с творчеството, в което открива безценен ресурс за присъствие в живота тук и сега. В резултат на трансформиращата сила, която открива изкуството започва да се формира като магистър по психология и арт терапевт. Участвала е в различни обучения и изложби.

Къде: ул."Петър Берон" 9 (до НДК)

Дата и час: 30 март (събота), 13:30 - 15:30ч.

Вход за участие: 30 лв.

Местата са ограничени!

Send Email