Начало » Статии » Здраве » 7 дни до моето по-здраво Аз с програма Здраве

7 дни до моето по-здраво Аз с програма Здраве

Send Email

Високо кръвно налягане, висока кръвна захар или диабет, висок холестерол, излишни килограми, главоболие и намалена работоспособност, лоша кожа, лош сън... Ценим здравето си чак, когато го изгубим и се завъртим в омагьосания кръг от терапии, таблетки и диети.

Но какво бихте направили, ако знаете, че само след 7 дни можете да рестартирате тялото си и да започнете неговото истинско изцеление? Вече 30 години Vita Rama помага за това чрез своята изпитана система от правилно хранене, движение и грижа за ума. Да повдигнем завесата на това какво ни очаква от програма Здраве на здравословен център Vita Rama, която това лято ще е съчетае полезното и приятното с красивите, чисти плажове на хотел Клиф Обзор.

Какво може да очаквате

Съчетаваща полезната, чиста храна, със спокойна, подкрепяща обстановка, физическа активност според личните възможности, духовни практики и семинари, програма Здраве има за цел да покаже как всеки може да се чувства по-добре в кожата си. Първите резултати са видими още след седмия ден от началото й, а това носи допълнителен импулс за изграждане на нови и полезни навици.

Как протича подготовката

Подготовката за програма Здраве започва седмица преди старта й. Назначават се профилактични кръвни изследвания за проследяването на състоянието на участника и олекотен хранителен режим, с който да се избегне твърде голям стрес за тялото по време на престоя. Персоналното отношение на специалистите на всяка стъпка от програмата помага преходът от един стил на хранене към системата на Vita Rama да е максимално лесен и така да се избегнат сериозни здравословни кризи, които често съпровождат изцелението.

Среща с екип здравни специалисти

Всяка група от участници в програма Здраве пристига в петъчния следобед, за да има достатъчно време да се настани и наслади на престоя си от поне една седмица. Първата важна среща е индивидуалната консултация на всеки с нутрициониста Слави Славов. Съобразявайки със специфични здравословни проблеми, той назначава комбинация от хранителни добавки и препоръчително меню, което да подпомогне процеса на лечение. След това всеки ден екипът му следи основните показатели на участниците – общо състояние, тегло, кръвно налягане, за да „шлифова“ точната индивидуална формула на здравословен прогрес

Балансирано движение: част от успешната формула на Vita Rama

След здравословната консултация всеки от участниците в програмата има среща със специалист по движението. Холистичният подход на Vita Rama набляга на спортната активност като доказала ползите си в изграждането на добри навици, дисциплина и подобряване на цялостния баланс на тялото. Групите за движение са две – динамична и терапевтична. В случай на участници, които имат специфични нужди и не могат да се впишат в тях, специалистите изготвят препоръчителен личен двигателен план. На тяхната експертиза може да се има доверие и в препоръките за индивидуални масажни терапии, с които да се подпомогне оздравителният процес. Често те са ключови за подготвяне на тялото към новия режим и облекчават неразположенията.

Бодрост от сутринта

Още след първата вечер в хотел Клиф Обзор участниците с възхита откриват, че ранното ставане за първите дневни практики не е проблем. Програмата е предварително разграфена по часове, така че всеки да успее да организира деня си ползотворно. Леката вечеря в деня на пристигането е съпроводена със спокойни и релаксиращи занимания, което подпомага съня и възстановяването, а това дава тонус за по-динамичен режим. Още на първата сутрин се започва са дихателни упражнения преди закуска. С тях се цели подготовка на тялото за деня и се засилват очистителните процеси на организма. Груповите занимания по йога, гимнастика или стречинг упражнения са веднага след това в две направления – за динамични или по-терапевтични нужди на участниците според препоръките на специалистите. След тях е закуската, която е лека и подпомагаща, задължително сурова. В основата й са прясно изцеден сок или смути със суперхрани.

Пълноценно растително хранене Vita Rama

Сезонните съставки са ключови в менюто, защото именно те са най-богати на витамини и нутриенти. Целите плодове, соковете и смутитата са част от предложенията на Vita Rama за успешен старт на деня. Храненето е на блок маса така че всеки може да се спре на това, което тялото му интуитивно избира и предпочита вкусово. Същото важи и за последващите дневни хранения, в които се появява голямо разнообразие на салати в комбинация с дресинги от ядки и семена, супи, зеленчуци – сурови и готвени, зърнени и бобови ястия, които са приготвени термично по щадящ храносмилането начин и без добавени мазнини. Количествата не се ограничават, но както и специалистите на Vita Rama наблюдават, още след първите два дни тялото се нагажда и преборва „лакомията“, набавяйки си точно толкова енергия, отколкото има нужда за ежедневните си дейности. Без да изпитва глад и с изобилието на възможности то продължава да се пречиства от токсини и да сваля онези досадни няколко килограма, които го измъчват.

Лично време

Релаксацията и личното време са важна част от оздравителната програма на Vita Rama и след всяка практика или хранене за участниците са предвидени часове, в които да се погрижат за индивидуалните си предпочитания. Откритият басейн в комплекса или чистият плаж наблизо предлагат приятна отмора на слънце. Разходките сред природата са благодатни за тези, които трудно стоят на едно място, а през седмицата е планиран и поход по близката екопътека. Масажните терапии подпомагат борбата с токсините и носят онази щипка удоволствие, от което ваканцията ви се нуждае. Обърнете им специално внимание и тялото ви ще е благодарно за това.

Изграждане на нови навици

Следобедната програма на Vita Rama има ключова роля за запазването на добрите резултати след края на програмата. В нея са включени беседи и семинари, насочени към базовите правила за здравословен живот. Правилното подготвяне на храната, подходящите комбинации и трикове как това да се превърне в полезен навик от ежедневието са темите, които лекторите на Vita Rama споделят с участниците. Така след първите 7 дни от режима те могат да продължат неговия ефект и в домашна среда, давайки възможност на тялото да се избави изцяло от хроничните неразположения, трупани с години.

Забавление и взаимно вдъхновение

Вечерите на програма Здраве са ориентирани към повече забавления и възстановяване от стреса, който модерният живот носи. Дали с кулинарен уъркшоп или арт терапия с безалкохолно вино, медитация с тибетски купи или забавен куиз, народни танци или разходка в тишина на брега на морето, участниците имат възможност да изпитат още един от позитивите на програма Здраве – социализацията със съмишленици. Срещата с хора, които имат сходни търсения за пълноценен живот, идеи и философия създава приятелства и допълнителен стимул да продължим в новия си стил на хранене и грижа в ежедневието.

Здрави родители, здрави деца, щастливо семейство

Добрият пример е заразителен и програма Здраве променя живота не само на своите пълнолетни участници, но и на по-малките. Зачестилите случаи на затлъстяване, хормонални нарушения и диабетни състояния при децата показват, че вниманието на родителите към това, което консумират у дома не е просто ексцентричен каприз, а необходимост.. 

В пакета на програма Здраве малките участници са специално приобщени и желани участници. Всеки следобед по време на заниманията на възрастните, за тях има безплатна аниматорска програма, в която чрез игри се учат за ползите от разнообразното хранене и изграждат първите си добри навици към храната. В дните от престоя си децата участват в уъркшоп по приготвяне на сладолед, на сандвичи, двигателни активности, а знанията се поднасят достъпно и развлекателно. 

По време на престоя им в програмата, най-малките имат допълнително предвидени здравословни десерти към менюто, за да не усещат липсата на любимите си лакомства. А това категорично променя нагласата им здравословната храна, която е не само полезна, но и вкусна, и забавна. И когато отново се върнат към ежедневието си, децата са пълноправни партньори на своите родители в търсене на балансирания живот.
 

Повече красота, здраве и подмладяване

Само седем дни с програма Здраве са достатъчни, за да се убедите как работи системата на Vita Rama. След седмица мотивирани, леки и в чудесна кондиция, участниците откриват как са добили по-равномерен, свеж тен и се чувстват подмладени. Енергията и настроението са подобрени, сънят е дълбок и обновяващ, апетитът е насочен към чиста и здравословна храна, а ежедневното желание за движение е повишено. Някои болежки са останали в миналото, а кръвното налягане, високият холестерол и кръвна захар, са подобрили своите стойности. Изгубените килограми са приятен бонус, а добре тонизираните мускули дават нова доза самочувствие и стимул да се продължи с режима.

Готови ли сте да опитате?Send Email